Home | Archive

Archive

2017 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004

Premièrestress

Kemna Casting sprak met Renée op de dag van de première van 'De Man Die Het Wist' over haar premièrestress. Lees het interview hier.

Preview Tick Tick Boom in Dordrecht

De cast van Tick Tick Boom! geeft op 8 september tijdens de Uit In Dordrecht Markt een exclusieve preview.

Tick Tick Boom presentatie 10

 Foto Gaby Lejeune
Renée van Wegberg en John Vooijs spelen die dag 2 keer: om 13:45 en 16:00 uur, in het Energiehuis te Dordrecht. Het autobiografische stuk Tick, Tick, Boom! heeft als thema het volgen van dromen en het vechten voor ideeën. Het gaat over liefde, ambitie, vallen en weer opstaan. De voorstelling is een primeur in Nederland en is te zien in de Nederlandse theaters vanaf maart 2014.
 
Nieuwsgierig naar een voorproefje? Kijk voor meer informatie op www.energiehuis.nl en kom om 8 september naar het Energiehuis in Dordrecht.

 


Renée in Hommage aan Hitchcock

Foto: Joris van Bennekom
 
Vanaf september 2013 zal Renée door het land toeren met de hilarische hommage aan Hitchcock: 'De man die het wist'.

In 'De man die het wist' hebben vijf acteurs in een piepklein theatertje het plan opgevat om in één voorstelling het volledige oeuvre van Alfred Hitchcock na te spelen. In een doldwaas verhaal komen fragmenten voorbij uit alle 53 films van ‘The master of suspense', waarbij klassiekers als ‘Psycho', ‘The Birds' ‘Rear Window' en ‘North by Northwest' natuurlijk niet ontbreken.

De acteurs spelen in een razend tempo meer dan 30 dubbelrollen en deinzen er niet voor terug op het podium met auto's langs ravijnen te scheuren, met een boot de achtervolging op zee in te zetten, of met een vliegtuig over een maïsveld te vliegen.

Behalve op het toneel zien we de acteurs ook daarbuiten, waar ze zelf alle technische handelingen verrichten die voor het verhaal noodzakelijk zijn. Maar ook achter de schermen blijkt er van alles aan de hand en is de grote vraag: houden ze het vol tot het doek valt?

‘De man die het wist' is op deze manier niet alleen een ode aan één van de beroemdste regisseurs uit de filmgeschiedenis, maar tegelijkertijd aan het ambacht van theater maken.

Naast Renée van Wegberg bestaat de cast uit Sander de Heer, Hymke de Vries, Filip Bolluyt en Lex Passchier. De regie is in handen van Bruun Kuijt. Op dinsdag 15 oktober 2013 zal "De man die het wist” in de Leidse Schouwburg in première gaan.

Het Thriller Theater brengt drie seizoenen achter elkaar films van Hitchcock op het toneel. Na '39 steps' en ‘Dial M for Murder' is dit het derde en laatste deel van de trilogie.

Kijk voor meer informatie op http://www.thrillertheater.nl/


Renée vertolkt hoofdrol in musical Tick Tick Boom!

logo

 
Renée zal de rol van van Suzan gaan vertolken in Tick, Tick, Boom! – Bijna 30 en  nog niks bereikt, de eerste musical van producent Tresore Producties. Tick,  Tick, Boom! is een off-broadway productie van Jonathan Larson, de maker van  Rent. Eerder werd al bekend dat de twee mannelijke hoofdrollen gespeeld zullen worden door John Vooijs (Jonathan) en Sander van Voorst tot Voorst (Michael).
Tick, Tick, Boom! is de eerste voorstelling van Tresore Producties, een nieuwe producent op de Nederlandse musicalmarkt. Tresore Producties van Bastiaan Roeters gaat zich voornamelijk richten op kleinschalige muziektheatervoorstellingen. Tick, Tick, Boom! is een musical van Jonathan Larson, de maker van de musical Rent. Koen van Dijk verzorgt de vertaling en de regie.
 
De voorstelling is een autobiografisch stuk en draait om het volgen van dromen en het vechten voor originele ideeën. Jonathan, een veelbelovende componist is bijna dertig en terwijl hij nog steeds wacht op zijn grote doorbraak als schrijver van muziektheater, komt hij terecht in een dertigersdilemma. Hij vraagt zich af waar hij staat en wat hij tot nu toe heeft bereikt. Susan is de vriendin van Jonathan, die veelbelovend danseres was, maar wil kiezen voor een baan in het onderwijs en het stichten van een gezin met Jonathan. Michael is zijn beste vriend, ooit een acteur, maar nu werkzaam in het bedrijfsleven. Hij probeert een eind te maken aan het onzekere artiestenbestaan van Jonathan door een vaste baan voor hem te zoeken. Dit alles wordt verteld in een combinatie van pop, rock en musicalmuziek. Een stijl waarin de maker van Rent duidelijk herkenbaar is.
 
Tick, Tick, Boom! gaat in maart 2014 in première in de Leidse Schouwburg en zal te zien zijn in theaters door het hele land. Kijk voor info op http://www.tresore.nl/.

Renée ook vocal coach

www.vocalcenter.nl
 
Vanaf juni 2013 zal Renée zich aansluiten als vocal coach bij Vocal Center. Naast haar werkzaamheden op het toneel gaat ze haar kennis en ervaring op het gebied van zangtechniek delen met andere vocalisten.
 
Wil je weten wat de mogelijkheden zijn van je stem? Wil je een zangtechnisch ingewikkeld lied beter kunnen zingen? Wil je meer leren over tekstintepretatie en performance? Of wil je je goed voorbereiden voor een auditie of optreden?
 
Mail Renée naar renee@vocalcenter.nl of klik hier voor meer informatie op de website van Vocal Center.

Renée veur Kika

 
De achtste editie van het benefietconcert 'Artieste veur Kika' wordt georganiseerd op 23 juni 2013 en zal dit jaar groots worden aangepakt. Wederom maken artiesten uit Limburg, waaronder Renée, zich sterk om geld in te zamelen voor Stichting Kika. Naast Renée zullen o.a. Rowwen Hèze, Brigitte Heitzer, Beppie Kraft en Weej Dreej te zien zijn. Het concert vindt plaats in het onlangs gerenoveerde (overdekte) openluchttheater 'De Doolhof´ in Tegelen. De poorten gaan open om 15 uur en het programma duurt tot 22 uur.
 
Renée zette zich al eerder in voor het jaarlijkse benefietconcert in 2005, 2006, 2007 en 2008. In 2007 nam ze de single "Met je ogen dicht" op ten behoeve van Kika. Voor haar inzet voor Stichting KiKa kreeg Renée in 2008 de Hart voor KiKa award namens de vrijwilligers van KiKa in Limburg.
 
Stichting KiKa zet zich in voor het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

Kijk voor meer informatie over Stichting Kika en het verkrijgen van kaarten op www.kikalimburg.nl.

 


48 Hour Film Project

Op 8 maart om 18 uur startte in Nijmegen het 48 Hour Film Project. Een competitie waarin teams van filmmakers een genre, een personage, een rekwisiet en een dialoog toegewezen krijgen, en 48 uur hebben om een korte film met die elementen er in verwerkt te creëren.
 
 
Onder leiding van producent en regisseur Sjoerd de Bont werd voor het 48 Hour Film Project Nijmegen de korte film ´Droomvrouw´ geschreven, gedraaid en gemonteerd. Renée werd gevraagd om de cast te versterken en speelde de rol van Annette.
 
De film zal vertoond worden op zondag 17 maart om 15.15 uur in Lux bioscoop in Nijmegen.
 

Renée als Maria in Jesus Christ Superstar in Concert

 
Jesus Christ Superstar keert terug! Als concertante versie in het Beatrixtheater en in het DeLaMar Theater. Op 25 maart in het Beatrixtheater in Utrecht zal Renée de rol van Maria Magdalena op zich nemen, naast Freek Bartels die de rol van Jesus Christus zal spelen. Verder is Martin van der Starre te zien als Judas, Tommie Christiaan als Simon en neemt Marcel Jonker de rollen Herodes en Pilatus voor z'n rekening.
 
Jesus Christ Superstar, een van de parels van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, vertelt over de laatste zeven dagen uit het leven van Jezus Christus. Voordat er sprake was van de musical of de film werd er in 1970 in eerste instantie een album met de welbekende muziek uitgebracht: de nummers 'I Dont Know How To Love Him' en 'Superstar' zijn inmiddels wereldberoemd. Deze prachtige muziek staat weer centraal in dit exclusieve concert.
 
Ga voor het reserveren van kaarten naar www.livetheater.nl.
 
 

Emotioneel afscheid Wicked

 
Na ruim een jaar als groene heks op haar bezemsteel door het AFAS Circustheater te hebben gevlogen lachte Renée op 9 januari 2013 voor het laatst om de zwaartekracht. Deze bijzondere ervaring van het spelen van de rol van Elphaba in de musical Wicked werd op een mooie en emotionele manier afgesloten met haar laatste voorstelling in het bijzijn van familie, haar Wicked-collega's en fans.
 
 

Nieuws