Home | Archive

Archive

2017 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004

Musicalsterren maken kerstvideo voor goed doel

 
Naast Renée hebben onder andere Simone Kleinsma, Pia Douwes, René van Kooten en Freek Bartels een kerstvideo opgenomen voor Orange Babies. In samenwerking met het goede doel vragen ze aandacht voor hiv-besmette zwangere vrouwen in zuidelijk Afrika om zowel moeder als kind te beschermen tegen hiv. Dat heeft Stage Entertainment maandag bekendgemaakt.

Ook acteurs als Stanley Burleson, Tommie Christiaan, Céline Purcell, Jon van Eerd en Jamai Loman doen mee. In de medley staan kerstliedjes uit de jaren vijftig en zestig centraal. Schrijversduo en productieteam Freaky Pudding, bestaande uit musicalartiesten Kok-Hwa Lie en Jasper Kerkhof, zijn initiatiefnemer en bedenker van de videoclip.

Opnames vonden onder meer plaats in het Delamar Theater, dat een zaal ter beschikking stelde voor opnames.
 
Bekijk hier de officiële videoclip! 
 
En hier vind je wat leuke beelden van de ‘Making of'.

UNIEK LAST MINUTE CONCERT SCOTT ALAN EN WILLEMIJN VERKAIK

Scott Alan geeft maandag 5 november aanstaande een uniek verrassingsconcert in Theater M-Lab in Amsterdam. Hij wordt bijgestaan door musicalsterren Willemijn Verkaik, Renée van Wegberg en Freek Bartels. Alan zal er zijn repertoire voor het eerst live aan het Nederlandse publiek presenteren.

De in New York woonachtige componist is een bekendheid in de internationale musicalscène door zijn cd's waarop gevierde Broadwaysterren zoals Stephanie J. Block en Kerry Ellis maar ook soulzanger Marc Broussard zijn repertoire zingen. Ook de Nederlandse Willemijn Verkaik, de groene heks uit Wicked, is op twee van zijn cd's te beluisteren. Op deze avond is tevens het door Scott gecomponeerde en door Willemijn opgenomen Watch Me Soar te horen evenals andere bekende Alan-songs als I'm A Star en Home.

Scott Alan en Willemijn Verkaik droomden al langer over een gezamenlijk concert op Nederlandse bodem maar door hun volle agenda's was het er nog niet van gekomen.

Alan, die voor een concert in Londen was, liep door orkaan Sandy vertraging op voor zijn vlucht naar New York en wilde zijn tijd goed gebruiken. De twee besloten tijdens een skype gesprek spontaan een last-minute concert in Nederland te geven.
 

Verkaik, die al eerder in New York (Birdland) en Hamburg met Scott in uitverkochte zalen stond, organiseerde op stel en sprong een geschikte locatie. Om het feest compleet te maken nodigde ze Freek Bartels (Joseph, Next To Normal, Petticoat) en Wickedcollega Renée van Wegberg (Joseph, Urinetown) uit aan het concert mee te doen.

Het is niet alleen de Nederlandse primeur voor Scott Alan, maar het zal ook de eerste keer zijn dat de beide Wicked heksen Willemijn en Renée samen op het podium staan.

Scott Alan in Concert

Met medewerking van Willemijn Verkaik, Renée van Wegberg en Freek Bartels.

Maandag 5 November 20.15 uur

Theater M-Lab

Aambeeldstraat 10E

Amsterdam

Kaarten verkrijgbaar op www.m-lab.nl


Prijsuitreiking Talent voor Taal? Schrijf je verhaal!

 

Finale Talent voor Taal? Schrijf jouw verhaal! Vera Zwerver uit Boornbergum werd op 30 oktober de grote winnaar van de schrijfwedstrijd Talent voor Taal? Schrijf je verhaal! In het AFAS Circustheater, waar H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden een inspirerende speech hield, kreeg zij uit handen van Wicked hoofdrolspeler Jim Bakkum de eerste prijs uitgereikt. De juryleden Arthur Japin en Zarayda Groenhart hebben uit meer dan 1.600 inzendingen Vera als winnaar gekozen. De middag werd spectaculair geopend door Renée van Wegberg als Elphaba die de hitsong uit Wicked 'Ik lach om zwaartekracht' ten gehore bracht.

In totaal hebben 1655 jongeren van 12 tot en met 18 jaar de afgelopen weken een verhaal ingestuurd met het aan de musical Wicked ontleende thema ’Niets is wat lijkt’. Hiermee is de kersverse schrijfwedstrijd de grootste binnen deze leeftijdscategorie. De inzendingen kwamen uit alle hoeken van Nederland en alle schooltypen waren vertegenwoordigd. Het doel om alle jongeren uit Nederland uit te dagen hun schrijftalent te gebruiken en verder te ontwikkelen is daarmee zeker behaald.

Prijswinnaars Talent voor Taal? Schrijf jouw verhaal! Talent voor taal? Schrijf je verhaal! is tot stand gekomen met Stichting Collectieve Propagenda van het Nederlandse Boek (CPNB), Stichting Lezen & Schrijven en de musical Wicked van Joop van den Ende Theaterproducties. De wedstrijd is gebaseerd op het succesvolle Britse concept Wicked Young Writers’Award. 

 
 
 
Jim, Prinses Laurentien, Renée
(Jim Bakkum, H.K.H. Prinses Laurentien, Renée als Elphaba)

Renée te koop voor Shakespeare in Concert

 
Renée is te koop! En wel voor een goed doel, om het M-Lab theater in Amsterdam te steunen.
 
M-Lab opent dit theaterseizoen met Shakespeare in Concert. Naast Renée zullen onder meer Brigitte Heitzer, Celine Purcell, Freek Bartels en Jamai Loman hun medewerking verlenen op 10 en 17 september aanstaande. Ze brengen nummers ten gehore uit musicals en opera's geïnspireerd op het oeuvre van William Shakespeare. Renée zal het prachtige lied "Easy to be Hard" uit de musical "Hair" zingen. Via de veilingsite eBay kunnen geïnteresseerden ook deze artiesten met bijbehorend nummer adopteren door het hoogste bod uit te brengen. De hoogste bieder krijgt als dank naamsvermelding in het programmaboek, op de website en ontvangt een persoonlijke dankboodschap van de betreffende artiest. Bieden is mogelijk tot en met 1 september en kan als individu, vriendengroep, fanclub, bedrijf of als cadeau. Alle betrokkenen bij Shakespeare in Concert verlenen geheel belangeloos hun medewerking.

M-Lab hoopt met dit concert iedereen wakker te schudden en in te laten zien dat zij alleen kan blijven voortbestaan met behulp van allen die de relevantie van M-Lab inzien. Deze bij publiek, critici en makers gewaardeerde organisatie wordt vanaf 2013 namelijk niet langer ondersteund door de overheid. Voor de ontwikkeling van de musicalcultuur in Nederland blijft het van belang dat musicaltheater zich, naast het volledig commerciële aanbod, kan blijven ontwikkelen met nieuwe kleine producties en nieuw talent.

Kijk voor informatie op www.m-lab.nl

Renée deze nazomer te zien in De Vagina Monologen

De Vagina Monologen
 
Bos Theaterproducties brengt na ruim tien jaar De Vagina Monologen terug in het theater, exclusief in het DeLaMar theater. De Vagina Monologen is de oerversie van alle monologenvoorstellingen. Het bestaat uit tien monologen, gebaseerd op tweehonderd interviews die de Amerikaanse schrijfster Eve Ensler hield met vrouwen over hun vagina. Op een integere en originele manier worden er verhalen voorgedragen die ons bewust maken van de kracht en de noodzaak het onbespreekbare bespreekbaar te maken. Elke avond vertolken drie vrouwen de humoristische, wellustige, originele, giftige, ontroerende en woedende monologen.
 
De Vagina Monologen heeft alles in zich voor een optimale theaterbelevenis: hilarische anekdotes, ontroerende momenten, prikkelende verhalen en begeleidende live muziek. Plus een cast vol bekende vrouwen uit de werelden van literatuur, televisie, theater, sport en politiek. Welke vrouwen u gaat zien, blijft een verrassing en dat gegeven maakt elke avond anders.

Vrouwen:
Adelheid Roosen, Adriënne Kleiweg, Anita Witzier, Birgit Schuurman, Cystine Carreon, Diana Dobbelman, Frédérique Spigt, Gerda Cronie, Hanneke Groenteman, Hetty Heijting, Izaline Calister, Jelka van Houten, Marga van Praag, Mariska van Kolck, Meral Polat, Myrna Goossen, Nelli Cooman, Noraly Beyer, Ouwehoeren (Martine en Louise Fokkens), Renée van Wegberg, Ricky Koole, Sarah Chronis, Saskia Temmink, Sonja Barend, Suzan Seegers, Sylvana Simons, Tante Es, Trudy de Jong en Violet Falkenburg, e.a.

Speelperiode: 26 augustus t/m 24 december
Première: dinsdag 28 augustus 2012
 
De pers over de eerdere tour van De Vagina Monologen:
"… een zeer prikkelende, afwisselende voorstelling: leuk als het beste cabaret en ontroerend als het ernstigste toneel” – NRC Handelsblad
"Vagina-verhalen: hilarisch en confronterend” – Haarlems Dagblad
"In theaterstuk De Vagina Monologen wordt alle gêne opzij gezet” – AD, Utrechts
Nieuwsblad

Tekst: Eve Ensler / vertaling: Barbara van Kooten / eindregie:
Arjan Schoolderman / producent: Bos Theaterproducties

De Vagina Monologen waren ruim tien jaar geleden voor het eerst in Nederland te zien. Het kan niemand zijn ontgaan: geen enkel ander stuk was zo veelbesproken en deed zoveel stof opwaaien. Meerdere seizoen achter elkaar was het dé theatertopper en de zalen zaten dan ook tot aan de nok toe vol. Hoe geweldig is het dat De Vagina Monologen opnieuw gespeeld gaan worden – exclusief in DeLaMar! Voor iedereen die de voorstelling nog niet heeft gezien of graag nóg een keer wil genieten.

L1 radio vernieuwd met Renée als nieuw geluid

L1 logo
 
De trouwe luisteraars van de Limburgse radiozender L1 zullen vanaf 1 mei kennis maken met een aantal veranderingen van de zender. Met een nieuwe vormgeving, nieuwe vaste presentatoren en een aangepast muziekbeleid maakt L1 een nieuwe start. Ook de vormgeving van de zender krijgt een opknapbeurt. Om de zender frisser en hedendaagser te laten klinken heeft Renée, samen met zanger Roy Verbeek de nieuwe jingles ingezongen. Met de nieuwe radioprogrammering en vormgeving streeft L1 er naar om dichtbij de Limburgers te blijven en om meer eigentijdse muziek te laten horen.
 
Kijk voor meer informatie op: http://www.l1.nl/algemeen/178410-l1-radio-verandert


Mooie reacties op alternate première Renée als Elphaba in Wicked

Na de première van Renée als Elphaba in de hitmusical Wicked kwamen vele enthousiaste en positieve reacties.

(Foto: Peggy de Haan)
 
Een aantal quotes:

In de pers

"Van Wegberg is zowel vocaal als qua spel een uitstekende Elphaba.” – Musical-info

 "Ze vloog richting dak van het Circustheater en blies de toeschouwers met haar versie van ‘Defying Grafity’ uit hun stoel.” – Metro

"Renée Wegberg speelt de rol geweldig en weet er een persoonlijke draai aan te geven.” – Theaterparadijs

"Wat vooral opvalt is de chemie tussen Van Wegberg en haar medespelers.” – Musical Reports

(Foto: Peggy de Haan)
 
Op de afterparty:
 
Linda Wagenmakers: "Ze zet een hele eigen Elphaba neer, om wie ik moest lachen
maar tegelijkertijd ook huilen."
 
Oma van Renée: "Waas moëi joa”
 
"Wat een talentloos kreng is het toch…” – Tony Neef
 
Kijk voor de hele artikelen en recensies op de Presspagina van deze website.

Première voor Renée als Elphaba in Wicked

Woensdag 21 maart beleefde Renée van Wegberg haar alternate première in Wicked. Het Circustheater zat vol met familie, vrienden, collega's en fans. En dat was te merken. Het dak ging eraf.


Chantal Janzen, Renée en Jim Bakkum. (Foto: Roy Beusker)


Paul Turner en Renée (Foto: Roy Beusker)

Duet 'Zo'n Verhaal' met Lauris Reiniks te koop op I-TunesHet duet dat Renée begin dit jaar in twee talen heeft opgenomen met Lauris Reiniks is nu te koop op I-Tunes.

Klik hier voor de Nederlandse versie "Zo'n Verhaal"
Klik hier voor de Engelse versie "Is it you"

Samen met de Letse zanger Lauris Reiniks nam Renée de Nederlandse versie van het duet 'Zo'n verhaal' op, én een Engelse versie 'Is it You'. Lauris bracht zijn hitsingle 'Pasaka' (sprookje) al eerder in drie verschillende talen uit, en nu dus in het Nederlands en Engels! De Nederlandse vertaling is gemaakt door schrijver Edward van de Vendel.

Bekijk hier de videoclip van 'Zo'n Verhaal' en hier de versie 'Is it you'.

Veel luisterplezier!

Nieuws