Home | Archive

Archive

2017 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004

 
 
Omroep 3ML organiseert op 2e kerstdag 26 december vanuit Zalencentrum Don Bosco in Heel een kerstpakkettenactie voor de Voedselbank Midden-Limburg en Kledingbank Limburg onder de titel: 'Laat een ander niet in de kou staan'. Omroep 3ML is immers van en voor de mensen uit Midden-Limburg. Kijkers en luisteraars worden opgeroepen om hun tweede kerstpakket te brengen. Of (houdbaar) voedsel, speelgoed, winterkleding en verzorgingsartikelen als tandpasta, scheerschuim en doucheschuim.
Uw giften komen geheel ten goede van mensen uit uw eigen regio, dus van mensen van hier voor mensen van hier. Omroep 3ML zendt live uit via radio en er zijn tv-uitzendingen om 10.00- 11.00- 14.00- 15.00 en 16.00 uur, waar diverse artiesten belangeloos komen optreden. Bovendien zendt 3ML Radio tijdens deze inzamelingsactie de 3ML Kerst Top 100 uit. Luisteraars kunnen tot 20 december stemmen via http://www.3ml.nl/ welke kerstliedjes ze tussen 9.00 en 21.00 uur willen horen op Omroep 3ML.

Teun Ten Top

 
 
Teun Ten Top, een muzikaal eerbetoon aan Toon Hermans vindt op 4 september 2010 plaats, in de open lucht met talloze Limburgse artiesten. Deze Limburgse Avond op de markt in Sittard wordt gebracht in samenwerking met L1. Tijdens de Limburgse Muziekavond, brengen Jack Vinders, Renée van Wegberg, Suzan Seegers, Erwin en vele anderen onder begeleiding van de Mo Jones Big Band de liedjes van Toon in dialect ten gehore. Ook worden er unieke fragmenten van Toon op groot scherm getoond. L1 registreert dit concert. De uitzenddatum is nog niet bekend.
De entree is gratis. Het concert begint om 21.00  uur.

Voor meer informatie over Toon Hermans en de activiteiten die ter ere van hem zullen plaatsvinden in 2010 vind je op http://www.toon2010.nl/.

Renée in Urinetown!

 
 
 
Komend theaterseizoen zal Renée te zien zijn in de satirische komische musical Urinetown! Ze gaat de rol vertolken van de lieve, naïeve Lot Kleinhart.
Urinetown begon ooit Off Broadway in New York en stond uiteindelijk ruim drie jaar succesvol op Broadway. In theater M-Lab in Amsterdam bleek het dé musicalverrassing van het afgelopen seizoen en ontving de productie 8 Musical Awards nominaties. Hiervan werden er 4 in de wacht gesleept, waaronder Beste Vertaling door Jurrian van Dongen en Beste Choreografie door Daan Wijnands. Wegens dit grote succes brengt Joop van den Ende Theaterproducties in samenwerking met Opus One deze verrassende musical nu ook naar het theater bij u in de buurt!

De première hiervan zal plaatsvinden op 27 oktober 2010 in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. Drie van vier hoofdrolspelers uit 2009, René van Kooten, Jamai Loman  en Suzan Seegers, die voor haar rol ook een Musical Award in ontvangst mocht nemen, zullen opnieuw in de show te bewonderen zijn. In de vierde hoofdrol, Lot Kleinhart, zal Renée de cast tijdens de toer versterken. Ze neemt de rol over van Noortje Herlaar, die momenteel de hoofdrol in de musical Mary Poppins voor haar rekening neemt.

In Urinetown, vertaald naar Zeikstad, komt held Bobbie Goud in opstand tegen de corrupte regering. Privétoiletten zijn verboden en de toegangsprijs voor openbare toiletten is torenhoog. Één voor één weet Bobbie de angstige bevolking voor zich te winnen, inclusief de dochter van de onderdrukker. Maar om de bewoners daadwerkelijk te bevrijden, blijkt een confrontatie onvermijdelijk...

Urinetown  is geen standaard musical: de titel is raar en het verhaal redelijk absurd. Toch heeft deze originele musical vol knipogen naar musicals als Les Misérables en West Side Story iedereen binnen no time ingepakt. En blijkt de show, tussen alle meligheid en ironie, ook te kunnen ontroeren.


Renée's stem in I.N.K.

 
In de nieuwe tekenfilmserie I.N.K is de stem van Renée te horen. Renée spreekt de rol in van Trixie, een van de vier kinderen die het geheime netwerk I.N.K. hebben opgericht, kort voor Invisable Network of Kids. Het is hun missie om hun school Pinkerton tegen de kwaadaardige plannen van Juffrouw Macbeth te beschermen.
 
Vanaf 21 juli kan er gekeken worden naar de nieuwe serie I.N.K. op Nickelodeon.

Joseph wint de ANWB Publieksprijs voor beste musical van 2010!

 
 

Live vanuit studio 21 in Hilversum werden op 7 juni 2010 tijdens het elfde Musical Awards Gala Nederlands belangrijkste musicalprijzen uitgereikt. Het gala met presentator Frits Sissing was te volgen bij de AVRO op Nederland 1. De ANWB Publieksprijs voor grote musical van het jaar 2010 is voor Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat!

Verder gingen veel Awards naar onder andere Urinetown, Mary Poppins en Dromen zijn bedrog. Kijk voor meer informatie over deze feestelijke avond op http://www.stichtingmusicalawards.nl/


Renée in Limbo top 100!

Hemelvaartsdag 2010 stond bij de Limburgse radiozender L1 traditioneel in het teken van de enige echte L1MBO Top 100. De 100 beste Limburgse hits uit de afgelopen halve eeuw, gekozen door het publiek, passeerden de revue.
Maar liefst twee maal was Renée in de lijst te vinden, met de nummers Indispensable (tekst geschreven door Renée, muziek door Egbert Derix en Geert Keijsers) en My Point of View (tekst geschreven door Renée en muziek door Egbert Derix en Renée).
 
Kijk voor de gehele lijst en andere informatie op http://www.l1.nl/

Freek en Renée go Freaky Pudding

Het muzikale duo Freaky Pudding, bestaande uit Jasper Kerkhof en Kok-Hwa Lie ging onlangs een samenwerking aan met de Joseph-hoofdrolspelers Freek Bartels en Renée van Wegberg. Speciaal voor hen schreven zij de ballad "Forever In My Heart".
 
 
Freaky Pudding schreef eerder al vele nummers voor musicalartiesten, zoals o.a. Marcel Veenendaal (Di-rect), Brigitte Heitzer, Stanley Burleson en Casey Francicso.
 
Op zondagavond tussen 22:00 en 23:00 uur zal in het programma Musical Moods op Radio 2 het lied "Forever In My Heart" worden uitgezonden. Musical Moods wordt gepresenteerd door Frits Sissing, de samenstelling en regie is in handen van Maxim Bezembinder.
 
Forever in my Heart - Freek Bartels, Renée van Wegberg, Kok-Hwa ...
 
Klik hier om het lied op YouTube te bekijken met bijhorende "making-of"-clip.

Happy Birthday Mr. Sondheim

 
In 2010 viert Stephen Sondheim zijn 80ste verjaardag. Als eerbetoon aan deze tekstschrijver/componist organiseert M-Lab vanaf mei 2010 het Sondheim Festival. Naast de volledige enscenering van Sunday in the Park with George staan er ook andere projecten op het programma.
 
22 maart is de verjaardag van Stephen Sondheim en dat gaan we vieren met Happy Birthday Mr. Sondheim, een concert waarbij bekenden uit het vak onder begeleiding van een pianist hun favoriete Sondheim nummer zingen. Naast Renée zullen o.a. Jamai Loman, Brigitte Heitzer, Vera Mann en Lone van Roosendaal een lied ten gehore brengen. De avond is tevens een aankondiging van het Sondheimfestival, want er zullen voorproefjes worden gegeven van nummers uit producties die later tijdens het festival te zien zijn. Maar ook songs uit andere producties van Sondheim komen aan bod.
 
Wees getuige van dit unieke, eenmalige concert en vier de verjaardag van Stephen Sondheim met ons mee!
  
Happy Birthday Mr. Sondheim is een besloten voorstelling voor Vrienden van M-Lab en vakgenoten.
Mensen die nog geen Vriend zijn van M-Lab, maar wel graag naar de voorstelling willen komen moeten eerst Vriend worden. Kijk op www.m-lab.nl voor informatie.

Nieuws