Home | Archive

Archive

2017 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004

Renée is het poldermodel van Tina Turner volgens ‘Oor’

In de decemberuitgave van het blad "Oor" staat een uitgebreide reportage van Rowwen Hèze, de band die Renée had uitgenodigd voor een gastoptreden tijdens haar jubileumconcerten in november 2005. Een klein stukje hierin is gewijd aan de bijdrage die Renée die avonden leverde: "Ook is er plaats voor dat andere bekende gezicht uit de streek. Renée van Wegberg won vorig jaar nog AVRO Sterrenjacht en mag nu in vlekkeloos Limburgs de nummers 't Roeie klied en Moei met Poels zingen. In een pikant rood jurkje blaast haar strot als het poldermodel van Tina Turner door de tent. De fans vinden het prachtig …", aldus Oor.

Renée met ’t roeie kliëd op jubileumconcerten Rowwen HèzeRenée verzorgde op 11, 12 en 13 november in America een gastoptreden tijdens de jubileumconcerten van Rowwen Hèze. Vanwege het 20-jarig bestaan van de uit America afkomstige band werden de jaarlijkse slotconcerten dit jaar speciale jubileumconcerten. Per avond konden ruim 4000 mensen in een grote festivaltent genieten van de bekende meezingers en feestnummers van de groep. Om er drie onvergetelijke concerten van te maken had de band enkele verrassingen in petto waaronder een optreden van Renée. Op het ronde podium dat midden in de tent stond werd aan aantal Rowwen Hèze liedjes in nog nooit eerder uitgevoerde versies ten gehore gebracht. Met een aangepaste tekst zong Renée, samen met Jack Poels en Marco Roelofs (zanger van de Heideroosjes), het nummer "Roeie Kliëd", waarbij Renée ook daadwerkelijk te zien was in een rode jurk. Daarna zong ze op haar eigen bekende wijze het rustige "Moëi". Het zijn drie spectaculaire concerten geworden. Ga voor meer informatie over de band en deze concerten naar www.rowwenheze.nl.

Geslaagde CD-presentatie "Superguppie zingt"Op 21 september jl. vond in Hotel Arena in Amsterdam de CD-presentatie plaats van de kinder-cd "Superguppie zingt". Deze CD, met teksten van Edward van de Vendel en muziek van componist Edwin Schimscheimer, is vanaf nu verkrijgbaar bij de boekhandel.De kinderboeken van Van de Vendel ("Superguppie" die bekroond werd met de Woutertje Pieterse Prijs 2004 en de Zilveren Griffel 2004 en "Superguppie krijgt kleintjes") zijn een groot succes geworden. Daarom besloot uitgeverij Querido om deze teksten van Edward van de Vendel op muziek te zetten en een cd op te nemen. Artiesten als Ruth Jacot, Paul de Leeuw, Jamai, Chantal Janssen, Huub van der Lubbe, Wouter Hamel en Esther Hart hebben meegewerkt aan dit project. Renée is op twee van de liedjes te horen: één song genaamd "Superguppie" en de ander is het duet "De lijnen van mijn hand" dat ze zingt met Nationaal Songfestival-partner Dennis ten Vergert. Voor meer info: www.edwardvandevendel.com.

Renée trad op tijdens jubileumfeest Koningin BeatrixRenée trad op zaterdag 30 april op in Den Haag tijdens het grote concert ter ere van het 25-jarig jubileum van Koningin Beatrix. Dit concert met als titel ‘Dit is een land om lief te hebben…’ vond plaats in een grote circustent op het Malieveld en werd live uitgezonden door de TROS op Nederland 2. Samen met Vera Mann en Mariska van Kolck zong Renée het lied ‘Memories’ uit de musical Cats.Naast een aantal bekende musicalsterren gaven ook onder andere Marco Borsato, Xander de Buisonjé, Frans Bauer, Lee Touwers en Di-rect, Do en Hind acte de présence. Koningin Beatrix was samen met haar familie aanwezig, evenals 4000 genodigden. Het avondprogramma was ontwikkeld door Stage Holding en mede mogelijk gemaakt door de Goede Doelen Loterijen Nederland. De opbrengsten van de loterijen gaan naar goede doelen: Unicef, het Prinses Beatrix Fonds, het Nationaal Jeugd Fonds Jantje Beton en het Oranje Fonds. De avond werd gepresenteerd door Ivo Niehe, die gedurende de avond terugkeek op bijzondere momenten van de afgelopen 25 jaar. Meer informatie is te vinden op http://www.stageholding.nl/ of http://www.25jaarkoninginbeatrix.nl/ en bij 'Personal'.

Artiesten voor Azië met Renée op nr. 1 in de Top 40

De single ‘Als je iets kan doen’ waarop ook Renée te horen is, is binnengekomen op nr. 1 in de Mega Top 40. De volledige opbrengst van het schijfje, waarvan inmiddels al meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht, gaat naar de slachtoffers van de zeebeving in Zuid-Oost Azië. Het lied was geschreven door Tjeerd Oosterhuis en Karin Bloemen, en is op 1 januari door veel bekende Nederlandse artiesten ingezongen. Kijk voor meer infomatie op www.artiestenvoorazie.nl.

Renée zet zich in voor slachtoffers ramp AziëRenée zal te horen zijn op de single ‘Als je iets kan doen’, geschreven door Tjeerd Oosterhuis en Karin Bloemen. De volledige opbrengst van de verkoop van deze single zal gaan naar de Samenwerkende Hulporganisaties Giro 555. De single is op Nieuwjaarsdag in de Wisseloord studio's in Hilversum opgenomen.Naast Renée hebben ook tientallen andere bekende Nederlandse artiesten (zoals Do, Trijntje Oosterhuis, Marco Borsato, Hind, Ruth Jacott, Ilse de Lange, Ali B en Edsilia Rombley) meegewerkt aan de single en bijbehorende videoclip.Beiden zullen op donderdag 6 januari op TV worden gepresenteerd, op het eind van de TV-actie voor Azië. Vanaf 7 januari is de single te koop in de winkel.Daarnaast zal Renée belangeloos optreden op het grote benefietconcert dat op woensdag 5 januari in het MECC in Maastricht zal worden gehouden. Het concert begint omstreeks 18.00 uur en duurt tot middernacht. De entree bedraagt € 12,50, en de opbrengst gaat in z’n geheel naar giro 555. Voor meer informatie omtrent dit concert: zie www.l1.nl.

Tenslotte zal Renée samen met onder anderen Noortje en Marcel gaan zingen in het ensemble, tijdens het benefietconcert van musicalsterren op maandag 10 januari 2005.

Nieuws